Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 23 april 2024

gepost 1 week ago, op dinsdag, 23 april 2024 door Crew

De gemeente Aalter en vzw De Toevlucht hebben een sociale kruidenier geopend, in de bocht van de Drogenbroodstraat, Brugstraat en Rijsestraat. Kansarmen kunnen er winkelen aan prijzen die vijf keer lager zijn dan in gewone winkels.

—-----------------------------------

Het nieuwe ontmoetingscentrum van Ursel (Aalter) krijgt de naam Ursul’A. Via het bewonersplatform ‘Ursel in Zicht’ mochten de inwoners zelf voorstellen lanceren en de naam kiezen. Het voorstel kwam van Athàlie Andries uit de Tramstraat in Ursel. De nieuwe ontmoetingszaal recht tegenover het rusthuis moet deze herfst klaar zijn.

—------------------------------------

Tijdens een muzikaal spektakel in de peuterklas van Het Droomschip in Eeklo hebben ouders, grootouders, leerlingen en leerkrachten hun muzikale talenten bovengehaald. En dat met zelfgemaakte instrumenten.

—--------------------------------------------------

Eeklo maakt zich als hoofdstad van het Meetjesland op voor een feestelijke zomer. Vanaf 1 mei wordt het startschot gegeven voor een reeks feesten, markten, optredens en leuke events. Tot aan de Kaaifeesten begin oktober is er heel wat te beleven in Eeklo.

—--------------------------------------------

Markant Maldegem heeft een cheque van 1.000 euro overhandidg aan Cado, het centrum voor dagopvang van Zorgbedrijf Meetjesland.

—---------------------------------

Drastische beslissing in het dorpje Bentille, op de grens van Sint-Laureins met Kaprijke. Daar wordt de vroegere Sint-Eligiuskerk na ruim 200 jaar afgebroken. De kerk werd in 2018 al ontwijd en diende nadien onder andere als turnzaal voor de dorpsschool. Maar binnenkort gaat de kerk plat en komt er parking in de plaats.

—-----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws