Met twee mogelijke trajecten -een fusie in 2019, of samensmelten op latere datum- hebben de burgemeesters van Lovendegem, Waarschoot en Zomergem zich vrijdag nadrukkelijk voor een fusie uitgesproken. Bij Open Vld -de kleinere coalitiepartner in Waarschoot en Lovendegem- reageert men afwachtend positief op een mogelijke fusie, ook al werden ze pas heel laat op de hoogte gebracht door de burgemeesters. In een gezamenlijke mededeling zeggen de liberale fracties uit Lovendegem, Zomergem en Waarschoot als coalitiepartners niet betrokken te zijn geweest in het voorafgaand proces. Ze vinden dat de bevolking van de drie gemeenten hier in moeten betrokken worden en er beter van worden. Er nu snel een fusie doorjagen, zonder een goed uitgewerkt en doorgerekend plan van aanpak, is voor Open VLD absoluut geen optie. Groen wil een fusie tussen Aalter en Knesselare steunen, maar schuift een aantal voorwaarden naar voor. De gemeentelijke dienstverlening moet verbeteren en toegankelijker worden. Een centralisatie van de dienstverlening gericht op het gemeentehuis van Aalter kan voor Groen niet. Bij een vrijwillige fusie tussen Aalter en Knesselare doet de Vlaamse overheid een schuldovername van ongeveer 14 miljoen euro. Groen wil dat die financiële ruimte gebruikt wordt voor nieuwe investeringen die beide gemeentes dichter bij elkaar brengen. Er is heibel ontstaan rond de aanleg van de nieuwe, veerkrachtige sportvloer in de sporthal van Ruiselede. Het gemeentebestuur had bij vijf verschillende bedrijven offertes opgevraagd en kende de opdracht inmiddels toe aan het bedrijf G.A.W uit Schilde. Dat is echter niet naar de zin van concurrent Jansen-Fritsen uit Temse. Het bedrijf dat naast de opdracht greep, trekt nu openlijk de vakbekwaamheid en de echtheid van de certificaten van het bedrijf waar Ruiselede mee in zee gaan in twijfel. Behalve de vloer zelf worden ook de palen en de netten van het volleybalveld volledig vernieuwd. Alles samen gaat het om een investering van 150.000 euro. In het stadhuis van Knokke is er voortaan een apart kantoor voor de dienst Strand & Concessies. Het heeft onderdak gevonden waar vroeger de parkingshop van OPC was. Die verhuisde naar het Gemeenteplein. In het nieuwe kantoor kan je terecht voor alle zaken in verband met vergunningnen voor strandcabines, strandbars, terrassen en inname van de openbare weg. Ze regelen er verder het algemeen beheer en de voorzieningen op het strand.
gepost 8 years ago, op maandag, 22 mei 2017 door Wim Van Geert
Met twee mogelijke trajecten -een fusie in 2019, of samensmelten op latere datum- hebben de burgemeesters van Lovendegem, Waarschoot en Zomergem zich vrijdag nadrukkelijk voor een fusie uitgesproken. Bij Open Vld -de kleinere coalitiepartner in Waarschoot en Lovendegem- reageert men afwachtend positief op een mogelijke fusie, ook al werden ze pas heel laat op de hoogte gebracht door de burgemeesters. In een gezamenlijke mededeling zeggen de liberale fracties uit Lovendegem, Zomergem en Waarschoot als coalitiepartners niet betrokken te zijn geweest in het voorafgaand proces. Ze vinden dat de bevolking van de drie gemeenten hier in moeten betrokken worden en er beter van worden. Er nu snel een fusie doorjagen, zonder een goed uitgewerkt en doorgerekend plan van aanpak, is voor Open VLD absoluut geen optie.
Groen wil een fusie tussen Aalter en Knesselare steunen, maar schuift een aantal voorwaarden naar voor. De gemeentelijke dienstverlening moet verbeteren en toegankelijker worden. Een centralisatie van de dienstverlening gericht op het gemeentehuis van Aalter kan voor Groen niet. Bij een vrijwillige fusie tussen Aalter en Knesselare doet de Vlaamse overheid een schuldovername van ongeveer 14 miljoen euro. Groen wil dat die financiële ruimte gebruikt wordt voor nieuwe investeringen die beide gemeentes dichter bij elkaar brengen.
Er is heibel ontstaan rond de aanleg van de nieuwe, veerkrachtige sportvloer in de sporthal van Ruiselede. Het gemeentebestuur had bij vijf verschillende bedrijven offertes opgevraagd en kende de opdracht inmiddels toe aan het bedrijf G.A.W uit Schilde. Dat is echter niet naar de zin van concurrent Jansen-Fritsen uit Temse. Het bedrijf dat naast de opdracht greep, trekt nu openlijk de vakbekwaamheid en de echtheid van de certificaten van het bedrijf waar Ruiselede mee in zee gaan in twijfel. Behalve de vloer zelf worden ook de palen en de netten van het volleybalveld volledig vernieuwd. Alles samen gaat het om een investering van 150.000 euro.
In het stadhuis van Knokke is er voortaan een apart kantoor voor de dienst Strand & Concessies. Het heeft onderdak gevonden waar vroeger de parkingshop van OPC was. Die verhuisde naar het Gemeenteplein. In het nieuwe kantoor kan je terecht voor alle zaken in verband met vergunningnen voor strandcabines, strandbars, terrassen en inname van de openbare weg. Ze regelen er verder het algemeen beheer en de voorzieningen op het strand.