Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 9 oktober 2024

gepost 2 weeks ago, op woensdag, 9 oktober 2024 door Crew

Tijdens het autorijden snel even je GSM checken, het kan noodlottige gevolgen hebben. GSM-gebruik achter het stuur blijft één van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen en daarom houden de federale en lokale politie al voor de zesde keer een nationale controleactie.

—-----------------------------

In Deinze krijgen bussen van De Lijn een doorsteek van de N43 naar het station. De route zal strikt voorbehouden zijn voor het openbaar vervoer. Op die manier wil het stadsbestuur de drukte in het centrum beperken. —----------------------------------

De spoedgevallendienst van het AZ Alma in Eeklo heeft vanmorgen een nieuwe MUG-wagen in dienst genomen. Het voertuig zal volledig inzetbaar zijn vanaf 17 oktober.

—----------------------------------

De website van de Provincie Oost-Vlaanderen was enkele uren onbereikbaar door een cyberaanval van een pro-Russisch hackerscollectief. Het gaat om een zogenaamde DDoS-aanval waarbij servers overstelpt worden met verzoeken en dus overbelast geraken.

—----------------------------------

De politie arresteerde vier verdachten die op heterdaad betrapt werden tijdens een inbraak in een geparkeerd voertuig in Maldegem. De onderzoeksrechter heeft de mannen aangehouden.

—-------------------------------------------

Karel Janzen (23) uit Aalter speelt momenteel een glansrol in de soap ‘Thuis’ op VRT. Elke avond zien een miljoen fans hoe hij als pestkop Rayan het leven van Thérèse vergalt. In het dagelijkse leven is Karel journalist voor HLN in West-Vlaanderen, maar acteren is en blijft zijn grote droom.

—-----------------------------

Er is een nieuw kunstwerk geplaatst op de rotonde in de Leemweg in Sint-Laureins, ter hoogte van het kruispunt met de Eerstestraat en de Celiekerkweg. Het kunstwerk kadert binnen de dorpskernvernieuwing van enkele jaren geleden.

—----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws