Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 4 september 2024

gepost 2 weeks ago, op woensdag, 4 september 2024 door Crew

Op nog geen week tijd heeft vrijwilligersorganisatie Uilenspel 150 nieuwe vrijwilligers gevonden in Oost-Vlaanderen die dit schooljaar kinderen willen helpen met hun huiswerk, zelfvertrouwen en motivatie. Het gaat om kinderen die in moeilijke of kwetsbare gezinnen opgroeien. Er staan momenteel meer dan 400 kinderen op de wachtlijst.

—------------------------

Op het laatste nippertje bundelen enkele burgers hun krachten en stellen ze een nieuwe politieke partij voor: Progressief Eeklo. Lijsttrekker Koen Cornelis (43) trekt naar de kiezer, samen met andere kandidaten. De lijst is echter nog niet volledig en zal nog worden aangevuld. —----------------------------------------

N-VA Maldegem maakt de top en de staart van hun lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen bekend. Lijsttrekker Cedric De Smet krijgt bovenaan de lijst steun van de ervaren schepenen Nicole Maenhout en Danny Vannevel.

—----------------------------

Het dorp Ursel (Aalter) viert komend weekend de Pierlalakermis. Zondag 8 september zijn er onder andere de Pastorijfeesten en ook Plas den Tertre. Bij de Pastorijfeesten wordt de tuin van de oude pastorij nog eens opengesteld, ook al werd het gebouw onlangs verkocht. —-----------------------------------------

Aalter viert dit weekend de 80ste verjaardag van de bevrijding. Toch was het in september 1944 niet enkel feest in Aalter. Want er waren de 21 Poolse soldaten die sneuvelden, en er vielen ook burgerslachtoffers. Maar ook de kerk van Bellem werd een dag na de bevrijding door de Duitsers in brand gestoken.

—----------------------------------

Zondag 8 september is het Open Monumentendag en dat grijpt stad Eeklo aan om haar wielergeschiedenis in de kijker te zetten. De N9 Fabriek wordt de uitvalsbasis voor heel wat gratis activiteiten.

—-------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws