Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 31 juli 2024

gepost 2 months ago, op dinsdag, 30 juli 2024 door Crew

De begraafplaats van Knesselare (Aalter) is aangepakt en werd omgevormd tot een groene oase van rust. Eind vorig jaar was er nog veel kritiek in Knesselare omdat het kerkhof meer een modderpoel was. De vergroening van de begraafplaatsen is onderdeel van de onthardingsvisie van de gemeente Aalter.

—-------------------------------------

Rijvers Festival in Lievegem beslist om het festivalterrein groter te maken dan gepland. De ticketverkoop is vandaag al 35 procent hoger dan dezelfde periode vorig jaar. Toen werd afgeklopt op 40.000 bezoekers, voor dit jaar wordt stilletjes gehoopt op 50.000 bezoekers. Het Rijversfestival gaat door van 15 tot 18 augustus.

—------------------------------------------

De Bellemse Feesten hebben hun affiche klaar. Dit jaar feest het dorp Bellem (Aalter) van donderdag 15 tot en met zondag 18 augustus. Met een uitgebreid programma, waarvoor je nu al kan inschrijven. —-------------------------------------------------

De vzw Moerival zorgt op zaterdag 2 en zondag 3 augustus voor de eerste editie van Akker DJ’eat in Sleidinge (Evergem). Op zaterdag 2 augustus is er het voorprogramma en wordt het festivalterrein gebruikt voor het jubileumconcert van de Sleinse coverband The Black Men, om hun twintigste verjaardag te vieren. Info en boekingen: www.moerival.be.

—--------------------------------------

Ook deze zomer staat er aan het terrein naast cc Den Hoogen Pad en in het Sint-Annapark van Maldegem een shelter opgesteld, waar van alles te beleven valt voor jong en oud. Op dinsdagen, 6 augustus, 20 augustus en 27 augustus kan je in de shelter terecht voor een Film. Op deze dagen staat om 14 uur een kinderfilm op het programma en om 20 uur ook nog een avondfilm.

—-------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws