Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 28 augustus 2024

gepost 3 weeks ago, op woensdag, 28 augustus 2024 door Crew

Op de grens tussen Sijsele bij Damme en Maldegem is op de site van het vroegere ziekenhuis en vaccinatiecentrum Sanapolis een nieuw jeugdverblijf geopend. Daar kunnen 68 jongeren verblijven. Het centrum is volledig toegankelijk, ook jongeren met een beperking kunnen er logeren.

—-----------------------------

De afvalcentrale IVM langs de N49 in Eeklo haalt een mijlpaal. Het verbranden van het afval uit het hele Meetjesland en de Leiestreek heeft de voorbije twintig jaar voor een miljoen megawattuur (MWh) aan elektriciteitsproductie gezorgd. Goed om 100.000 gezinnen drie jaar lang van groene stroom te voorzien.

—----------------------------

Eeklo sluit de zomer op vrijdag 30 augustus officieel af met de derde en laatste Zomerse Muziekavond. Om de vakantie af te sluiten staan deze keer de kinderen centraal. Om 19 uur komt Bumba op het podium en een half uur later is het de beurt aan de Jeuk Live Band en later komt ook Herman Verbruggen.

—----------------------------

‘Jan De Belleman’ krijgt op zaterdag 7 september zijn eigen reus in Assenede. Jan De Smet (67) is precies 25 jaar belleman in het dorp, en dat wordt vereeuwigd.

—---------------------------------

Vanaf woensdag kan het verkeer tussen Bellem, Ursel en Zomergem terug de kleine omleiding volgen via de Kleine Moerstraat en de Museumstraat. De grote omleiding via de Mariahovelaan en Hansbeke wordt dan opgeheven.

—----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws