Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 26 juni 2024

gepost 2 months ago, op woensdag, 26 juni 2024 door Crew

Burgemeester Pieter De Crem (CD&V) van Aalter trapt de verkiezingscampagne voor oktober op gang met de nieuwe slogan ‘Krachtig en prachtig Aalter!’. De Crem lanceerde vorige week al dat hij lijsttrekker wordt van de nieuwe kartellijst CD&V/DU, waarbij DU staat voor Democratische Unie. Deze week valt in elke brievenbus in Aalter een folder en start hij de campagne.

—--------------------------------

Gemeenteraadslid Matyas Blanckaert (42) uit Eeklo zal in oktober niet deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Tijdens de gemeenteraad kondigde hij een politieke pauze aan. Blanckaert stond in 2018 op de zevende plaats van de lijst Groen, en haalde met 401 voorkeurstemmen het tweede meeste aantal stemmen van zijn partij.

—----------------------------------------------

Een twintiger die onder invloed van cannabis werd tegengehouden door de politie in de buurt van Aalter, heeft van de politierechter een fikse boete én twee maanden rijverbod gekregen. Bij een drugscontrole bleek dat hij cannabis in het bloed had en zijn rijbewijs niet bij had. —----------------------------------

Sportievelingen kunnen op zondag 30 juni deelnemen aan de 15e editie van de Van den Braembussche Triatlon Eeklo. Een nieuw team van vrijwilligers voerde enkele grondige aanpassingen aan het parcours door. Meer info op www.meetjeslandsetriathlon.be

—------------------------------------

Stad Eeklo organiseert op zaterdag 29 juni een braderie in samenwerking met Eeklose ondernemers. In Boelare, Markt en Stationsstraat zullen er vele kraampjes staan waar bezoekers kunnen genieten van al het moois en lekkers dat Eeklo te bieden heeft.

—------------------------------------------

Wijkcomité Molentje organiseert van 28 tot 30 juni opnieuw Molentjes Kermis op en rond de parking van sporthal Meos in Maldegem. Voor meer informatie kan je terecht op www.molentjeskermis.be.

—------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws