Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 25 september 2024

gepost 5 days ago, op woensdag, 25 september 2024 door Crew

Inwoners van Ursel bij Aalter dienen een petitie in voor een fiets- en voetgangersbrug over het kanaal Gent-Brugge. 16 jaar geleden is het veer daar afgeschaft, met de belofte dat er een brug zou komen. Volgens burgemeester De Crem komt de brug er zeker.

—----------------------------

In Aalter heeft het buurtcomité RedOostmolen een open brief geschreven aan burgemeester Pieter De Crem. De Oostmolen is een groen gebied dat het gemeentebestuur van Aalter graag verkaveld wil zien, en dat tegen de zin van de buurtbewoners, die het groen willen behouden.

—---------------------------------

In Zelzate hebben inwoners weer last van bruin water dat uit de kraan komt. Sinds deze zomer klagen inwoners van Zelzate al over het bruine water. De watermaatschappij Farys had eerder al laten weten dat het probleem opgelost was, maar nu duiken de problemen weer op.

—-------------------------------------

De gemeente Aalter, Rotary Aalter en de VDAB pakken op zondag 29 september uit met misschien wel de origineelste jobbeurs ooit. Een kleine 2.000 sportievelingen kunnen door 34 bedrijven lopen of wandelen tijdens de Fun Industry Run. Goed voor bijna 15 kilometer.

—------------------------------

De grootste fase van de werken in het Vossenhol in Maldegem is achter de rug. De weg en de nieuwe fietspaden werden feestelijk ingehuldigd.Afgelopen anderhalf jaar werd er hard gewerkt in het Vossenhol, de hoofdas tussen Maldegem en Oedelem.

—------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws