Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 22 mei 2024

gepost 4 months ago, op woensdag, 22 mei 2024 door Crew

Kaprijke gaat verschillende maatregelen nemen om wateroverlast in de toekomst te vermijden. Tussen eind 2022 en begin 2023 stonden heel wat straten onder water. Er komen meer afwateringskanalen rondom de Isabellapolder.

—----------------------------

De toekomst van de acht kerkgebouwen in Aalter staat opnieuw ter discussie. Deze keer stuurt N-VA aan op een optimalisering van het patrimonium. Voor hen mag de kerk van Poeke zelfs definitief sluiten voor alle erediensten. Pieter De Crem wil echter geen enkele kerk dicht in Aalter.

—---------------------------------

Een Porsche-bestuurder heeft een serieus rijverbod én fikse boete gekregen, nadat hij 55 km/u te snel reed op de N9. Hij reed op dat moment maar liefst 125 km/uur terwijl de maximumsnelheid er maar 70 km/uur is.

—------------------------------

Er komt een nieuwe Albert Heijn in Ruiselede, en dat wordt ook in Aalter enthousiast onthaald. Vanop de Markt in Aalter is het 6 kilometer rijden. Voor de opening van de winkel in Ruiselede worden veertig personeelsleden gezocht.

—--------------------------------

Toerisme Meetjesland pakt bij de start van het zomerseizoen uit met een nieuwe toeristische kaart. Toeristen worden voortaan via zes poorten naar de regio geleid: Waaronder onder meer De Huysmanhoeve in Eeklo, Het Leen in Eeklo en Lievegem en de Drongengoedhoeve in Aalter.

—--------------------------------

Groen Eeklo wil muzikanten en artiesten uit eigen stad meer ondersteunen en ook meer kansen geven op de eigen podia. Wanneer de stad iets organiseert zouden we resoluut voor Eeklose artiesten en bands moeten kiezen”, vindt Calsyn. “

—--------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws