Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 2 oktober 2024

gepost 3 weeks ago, op woensdag, 2 oktober 2024 door Crew

Luierfabrikant Ontex in Eeklo zal op 20 december definitief de deuren sluiten. Tot eind december zal er nog een minimale productie zijn. Intussen doet het bedrijf er alles aan om het personeel zo goed mogelijk te begeleiden naar een nieuwe job. Door de sluiting van Ontex in Eeklo moeten 350 werknemers op zoek naar ander werk.

—-----------------------------------

Na Watervliet en Sint-Jan-in-Eremo heeft nu ook de dorpskern van Sint-Laureins een eigen wegwijzer naar de verschillende horeca in de buurt. Je vindt de nieuwe bewegwijzering in de Dorpsstraat, op het kruispunt met de Leemweg en tegenover het gemeentehuis.

—---------------------------------------

Twee nieuwe stuwen nabij Celie in Maldegem, in de zone tussen het Schipdonkkanaal en de N49, zorgen voor een beter waterbeheer. De Polder van Maldegem plaatste de stuwen op vraag van het gemeentebestuur. “Door de plaatsing van deze stuwen kan er water worden opgevangen in een hoger gelegen afstromingsgebied.

—------------------------------------------

Noor De Vliegher (12) uit Bellem (Aalter) is geselecteerd voor de halve finale van Top Model Belgium, kids academy. De halve finale vindt plaats op zondag 13 oktober, en Noor rekent op jouw steun. Want naast de punten door de vakjury, tellen ook de stemmen van het publiek mee. Stemmen kan op www.topmodelbelgiumkids.com, op nummer 417.

—----------------------------------

Eeklo maakt zich op voor een feestweekend. De Kaaifeesten moeten van vrijdag 4 tot en met maandag 7 oktober weer tienduizenden mensen naar de hoofdstad van het Meetjesland lokken. Met ‘de grootste rommelmarkt van Vlaanderen’ op zondag als absoluut hoogtepunt.

—------------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws