Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 18 september 2024

gepost 2 days ago, op woensdag, 18 september 2024 door Crew

In Aalter is dinsdagavond een zwaar ongeval gebeurd langs de Weststraat. Twee kinderen die als passagier meereden met een auto raakten hierbij levensgevaarlijk gewond. Er wordt nog onderzocht hoe het ongeval is kunnen gebeuren.

—------------------------------

De gemeenteraad van Eeklo heeft nipt een voorstel weggestemd om tijdens de winter toch weer even te laten parkeren op de Markt. Christophe De Waele (Open Vld) diende het voorstel in. —------------------------------

Een aannemer is gestart met de sloop van de toegangspoort naar de vroegere interieurzaak Decora op de Markt in Eeklo. De sloop is meteen ook het langverwachte startschot voor een nieuwbouwproject op deze plaats.

—----------------------------

De Boelare in Eeklo staat op zaterdag 21 en zondag 22 september meer dan ooit in de kijker. Een team in Eeklo werkte maanden aan een feestweekend. Met gegidste wandelingen, foto’s van vroeger en zondag ook een reuzenstoet.

—------------------------------

De gemeente Aalter viert vanaf zaterdag 21 tot en met zondag 29 september kermis. Er komen dertig attracties op de Markt, parking Aard en de site van de Boomgaard.

—-----------------------

Wie meer wil te weten komen over de geschiedenis van de bibliotheek van Maldegem, die kan er eens binnenspringen. De renovatiewerken van de bibliotheek van Maldegem werden afgerond en ter gelegenheid daarvan wordt de historiek van het gebouw in de kijker gezet.

—-----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws