Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 16 oktober 2024

gepost 6 days ago, op dinsdag, 15 oktober 2024 door Crew

In de provincie Oost-Vlaanderen hebben N-VA, CD&V en Vooruit een akkoord bereikt om samen een nieuwe bestuursmeerderheid te vormen. N-VA zal twee gedeputeerden aanleveren, waaronder de eerste gedeputeerde. CD&V en Vooruit zullen elk één gedeputeerde leveren. Het voorzitterschap van de provincieraad blijft bij CD&V. Groen, dat voorheen mee bestuurde, valt uit de boot.

—----------------------------------

Tijdens de twee actiedagen tegen afleiding achter het stuur, begin oktober, zijn er door het parket van Oost-Vlaanderen 92 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen.

Dat zijn er 20 meer dan vorig jaar.

—--------------------------------

Een jaar geleden bestond de partij nog niet eens. Nu heeft Ons Dorp van schepen Peter Van Hecke in Maldegem 18,2 procent van de stemmen, vijf zetels, en de zilveren titel van tweede grootste partij. Ze liggen dus in de bovenste schuif om samen met cd&v in het Maldegemse bestuur te stappen.

—--------------------------------------

Meat&More, het voedingsbedrijf uit Aalter, heeft een schenking van 20.000 euro verdeeld over 19 goede doelen. Die werden gekozen door de medewerkers: als ambassadeurs van de goede doelen mochten ze symbolisch hun cheque in ontvangst nemen tijdens de feestelijke opening van het nieuwe distributiecentrum.

—-----------------------------------

Een 52-jarige man uit Sint-Laureins moest zich in de politierechtbank verantwoorden omdat hij in een zone 30 van die gemeente met een snelheid van 68 km/uur had gereden. De politierechter legde hem een boete van 600 én een rijverbod van 3 weken op.

—-----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws