Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 14 augustus 2024

gepost 1 month ago, op woensdag, 14 augustus 2024 door Crew

In de Markstraat in Maldegem is dinsdagmiddag een gaslek ontstaan. Er werd kortstondig een perimeter ingesteld, maar intussen is duidelijk dat er geen gevaar is voor omwonenden. De herstelling heeft enkele uren in beslag genomen. Ter plaatse werd toch beslist om één persoon te evacueren uit veiligheid.

—-----------------------------

Volgens een bevraging van de krant HLN zijn de inwoners van Eeklo overduidelijk gewonnen voor een parkeervrije Markt, maar willen zo snel als mogelijk een gezellig plein met groen en terrassen. Dat plan ligt al een tijd op tafel, maar blijft maar opschuiven. De stad wacht op de vergunningen.

—--------------------------------

De politie is een dief, die een portefeuille stal uit een geparkeerd voertuig, op het spoor gekomen. Het parket voert een onderzoek naar de man. Politiezone Puyenbroeck kreeg een melding van een diefstal van een portefeuille uit een voertuig in Zelzate. Kort na deze diefstal werd de bankkaart van de gedupeerde gebruikt voor een contactloze betaling in een handelszaak. Na onderzoek kwam al snel een verdachte in het vizier.

—--------------------------------------------

Het dorp Bellem maakt zich op voor de 38ste editie van de Bellemse Feesten. Donderdag 15 augustus wordt om 10.30 uur gestart met een aperitiefconcert. Vrijdag is er de quiz. Zaterdag is er ‘s avonds stand-up commedy en zondag 18 augustus wordt traditioneel afgesloten met een fiets- en wandeltocht.

—------------------------------------

In Lievegem is de opbouw van het Rijversfestival volop bezig. De organisatoren verwachten meer dan 50.000 bezoekers dit jaar over de 4 dagen heen, dat zouden er 10.000 meer zijn dan vorig jaar. Voor de 7e editie pakken ze uit met een deathride, waarmee je over het terrein kan zweven. Donderdag start in Lievegem het Rijversfestival. Een 4-daags festival dat zich vooral richt op kinderen en jongeren met hun ouders.

—-------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws