Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 9 augustus 2024

gepost 1 month ago, op vrijdag, 9 augustus 2024 door Crew

Maar liefst 1.398 inwoners van Eeklo hebben hun stem laten horen in de grote burgerbevraging van de Stadslijst #TEAM9900. De antwoorden zijn verwerkt en de resultaten zijn bekend. Met enkele opvallende meningen over snelheidscontroles, het parkeerbeleid en de gemeentelijke fusies.

—--------------------------------

Op de parking van sportcomplex ‘t Sentrum op het Singelken in Sint-Laureins is een elektrische wagen volledig uitgebrand. De brandweer kwam ter plaatse met een speciaal daarvoor voorziene container om het voertuig te blussen.

—-----------------------------------

De Renewi Tour komt op zaterdag 31 augustus opnieuw aan in Aalter. Met toppers als Tim Wellens en Jasper Stuyven wordt het een hoogdag voor elke wielerliefhebber. De rit start in Oostburg en trekt dan naar Sint-Laureins, Kaprijke, Eeklo en Maldegem. Daarna rijden de renners maar liefst 2 uur en 20 minuten door zowat alle dorpen van Aalter.

—----------------------------------

Er komt een moeilijk weekend aan voor mensen met keuzestress, want in het Meetjesland en de regio rond Deinze valt er heel wat te beleven. In Deinze kan je twee dagen genieten van ambiance en spektakel op de Balloonmeeting en wat verderop vormt kasteel Ooidonk opnieuw het decor voor Elftopia. Voor muziek moet je op het Herbakkersfestival in Eeklo, Couleurs Devie in Maldegem en Cogetama Fest in Knesselare zijn

—-------------------------------

Scouts Aalter presenteert op zaterdag 10 augustus een nieuwe editie van Plage à Gogo. De zomerfuif heeft elk jaar een zwembad. Met de verwachtte zomertemperaturen van komend weekend, een absolute meerwaarde.

—--------------------------------

Van woensdag 14 tot en met vrijdag 16 augustus is geen doorgaand verkeer mogelijk in de Opeisingstraat in Eeklo. Er zijn rioleringswerken door De Watergroep.

—-------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws