Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 6 september 2024

gepost 2 weeks ago, op vrijdag, 6 september 2024 door Crew

Een vijftigtal bedrijven uit Oost- en West-Vlaanderen zijn geïnteresseerd om hun goederen te transporteren via de nieuwe haven van Aalter.

Het regionale overslagcentrum moet een belangrijke schakel worden tussen de scheepvaart en het wegtransport. In februari van volgend jaar moet de haven al klaar zijn.

—---------------------------

Politiezone Regio Puyenbroeck registreerde in augustus 22 aangiften die te maken hadden met cybercriminaliteit. Het totale financiële nadeel van deze aangiften bedroeg ruim 75.duizend euro. Een slachtoffer verloor onder andere maar liefst 47 duizend euro nadat de dader hem met een list kon overhalen geld over te schrijven.

—------------------------------

Een studente uit Assenede heeft een boete van 240 euro gekregen nadat ze betrapt werd toen ze met haar smartphone bezig was achter het stuur. Ze moest onmiddellijk haar rijbewijs 15 dagen afgeven en mocht het gaan uitleggen in de politierechtbank.

—-------------------------------

Goed nieuws voor de sportliefhebbers in Evergem, op maandag 9 september opent het nieuwe sportcomplex aan de Hoge Wal in Evergem de deuren. Je kan in het moderne complex terecht voor verschillende sportactiviteiten en lessen.

—-------------------------

Balletdanser Glen Lambrecht uit Knesselare (Aalter) gaat in première met zijn nieuwe voorstelling ‘Notre Dame’. Hij werkt samen met Excelsior Eeklo en doet de première nog tot en met 8 september in het vernieuwde Cultuurhuis Herbakker in Eeklo.

—-------------------------------

De opening van de eerste Jumbo in het westen van het Meetjesland komt dichterbij. Op woensdag 9 oktober gaan de deuren open langs de N9 in Maldegem. Tot nu moeten de Meetjeslanders naar de Jumbo van Zelzate, of die in het Nederlandse Aardenburg.

—-------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws