Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 4 oktober 2024

gepost 3 weeks ago, op vrijdag, 4 oktober 2024 door Crew

De leerlingen van een basisschool in Eeklo moeten uit veiligheid vandaag thuis blijven. Er starten zware bouwwerken in de buurt, en de school vreest dat het oude schoolgebouw daardoor schade kan oplopen en onveilig wordt. Vanaf maandag verhuist de school tijdelijk naar andere locaties.

—--------------------------------

In de Brielstraat in Maldegem hebben dieven ingebroken in twee wagens. Ze gingen aan de haal met een handtas uit de eerste wagen en dure kapperspullen uit het tweede voertuig. Vervolgens sloegen ze voor de derde keer toe in een andere straat.

—------------------------------

Het lokaal bestuur van Eeklo en 16 andere organisaties die in Eeklo in contact komen met jongeren hebben vandaag het charter “Een toekomst voor elke jongere” ondertekend. Alle partijen engageren zich om jongeren die dreigen de aansluiting met school, werk of welzijn te verliezen, beter te ondersteunen.

—------------------------------

De dynastie Van den Kerchove in Knesselare (Aalter) is klaar voor de vierde generatie in de politiek. Johan Van den Kerchove (66) stopt eind dit jaar als schepen in Aalter, en nu staat dochter Griet (40) voor het eerst op de lijst. Of er een vierde generatie komt, zal de kiezer op 13 oktober beslissen.

—-----------------------------

De afbraakwerken aan de oude schoolgebouwen van het voormalige klooster in Knesselare (Aalter) zijn gestart. Het gaat om de oude kloostergebouwen tegen de straatkant, links van het nieuwe ontmoetingscentrum Karmin’A. De nieuwe bruisplek van Knesselare werd onlangs geopend en heeft 11 miljoen euro gekost.

—----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws