Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 30 augustus 2024

gepost 3 weeks ago, op vrijdag, 30 augustus 2024 door Crew

In Maldegem zijn donderdagmorgen 500 varkens in een stalbrand omgekomen, op een boerderij op de grens met Sint-Laureins. De varkensstal en een loods waar landbouwvoertuigen stonden brandden volledig uit. Het is nog onduidelijk of er asbest is vrijgekomen.

—--------------------------------

Volgende week woensdag starten er op de Expresweg in Maldegem nieuwe werken om de N49 om te bouwen tot een autosnelweg. Er worden onder meer drie nieuwe bruggen gebouwd over de kanalen,

—----------------------------

Het dorp Bellem (Aalter) heeft haar eigen wapenschild terug, op het graspleintje in de schaduw van de kerk. Op het wapenschild staat ook een grote bel. Toch heeft de naam Bellem niets met bellen te maken. “De naam Bellem komt van Bethlehem”, aldus burgemeester Pieter De Crem (cd&v).

—----------------------------------

Komende maandag 2 september zal het kruispunt Zuidmoerstraat met Kaaistraat in Eeklo weer open zijn voor alle verkeer. Dat kruispunt ligt midden in een drukke schoolbuurt.

—----------------------------------

De school Maricolen Maldegem maakt zich op voor een bijzondere start van het nieuwe schooljaar. Het is precies 150 jaar geleden dat de poorten van de school op de Markt van Maldegem voor het eerst open zwaaiden. En dat wordt een heel schooljaar gevierd. —--------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws