Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 24 mei 2024

gepost 4 months ago, op vrijdag, 24 mei 2024 door Crew

Karmin’A. Dat wordt de naam van het nieuwe ontmoetingscentrum van Knesselare (Aalter), op de plaats van het oude klooster. Op vrijdag 13 september wordt het gebouw officieel geopend, maar nu zondag 26 mei kan iedereen voor Open Wervendag al een bezoekje brengen. Kostprijs van het project: 11 miljoen euro.

—-----------------------------------

Groen Aalter vraagt om extra maatregelen voor het verkeer in de Kestelstraat, waar volgens hen te snel wordt gereden. Volgens burgemeester Pieter De Crem (CD&V) is de Kestelstraat niet anders dan andere straten. “Er wordt er op regelmatige tijdstippen gecontroleerd.

—----------------------------------

Oud-schepen Marc Windey doet een oproep aan het stadsbestuur van Eeklo om de stationsbuurt prioritair aan te pakken. Het stationsgebouw zelf staat volgens de man half op instorten, en ook de panden errond hebben een upgrade nodig, aldus Marc Windey. Hij wil dat de stad de site verwerft en de buurt opwaardeert.

—-----------------------------------------

Op de Markt van Eeklo heeft een bestuurster erg veel schade aangericht. Het ongeval gebeurde ter hoogte van Markt 46 in Eeklo. Een 45-jarige vrouw uit Eeklo verloor er de controle over haar stuur en kwam met haar wagen in aanrijding met een geparkeerd voertuig.

—-------------------------------------

De vernieuwde site van de Huysmanhoeve in Eeklo wordt op zondag 26 mei van 13 tot 18 uur het decor voor een ambachtenmarkt. Zondag toveren ambachtslieden, creatieve geesten en kunstenaars het Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve in Eeklo om in een grote openluchtmarkt.

—----------------------------------------

Een groot deel van het centrum van Maldegem wordt op zondag 26 mei tussen 13 en 17 uur verkeersvrij gemaakt voor de loopwedstrijd ‘Dwars door Maldegem’. Er zijn al meer dan 800 deelnemers ingeschreven. De loopwedstrijd wordt al voor de zesde keer georganiseerd en geldt als officiële actie voor Kom op tegen Kanker. —--------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws