Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 23 augustus 2024

gepost 4 weeks ago, op vrijdag, 23 augustus 2024 door Crew

Burgemeester Pieter De Crem (62) uit Aalter doorbreekt op minder dan twee maanden van de verkiezingen de stilte, en schuift een pak nieuwe kandidaten naar voor. Een duidelijke wissel op de toekomst, gemixt met ervaring. Momenteel liggen in Aalter vier lijsten neer. De ambitie van De Crem is om de helft van de stemmen te halen in Aalter.

—--------------------------------

In de Hooistraat in Heusden (Destelbergen) is donderdagavond een bejaarde landbouwer die zich in een woning verschanste, overleden. De omgeving rond Bistro Céline werd eerder in de avond volledig afgezet, de speciale eenheden en de politie kwamen ter plaatse. De 93-jarige man had zich na een familiaal dispuut verschanst.

—-----------------------------

Op zondag 1 september gaat het zwembad van Maldegem opnieuw open. Het was sinds april gesloten voor renovatiewerken. Het dak, het plafond en de tegels van de baden zijn vernieuwd. En ook de waterbehandelingsinstallatie, die de kwaliteit van het zwemwater regelt, is aangepast aan de huidige normen.

—---------------------------------

Sarah De Koster sluit op vrijdag 23 augustus de Parkies-concerten af in het Sint-Annapark in Maldegem. Als 16-jarige won Sarah de VTM ‘Soundmixshow’ met een cover van Alanis Morissette. Sinds haar succesvolle deelname aan het VTM-programma ‘Sing Again’ kwam haar carrière weer in een stroomversnelling.

—----------------------------------

Tweedejaarsbelofte Senne Debucke (20) wurmde zich dit jaar al twee keer op een interclubpodium. Zowel de Grote Prijs Juul Marinus in Zandhoven als de tweede etappe van de Ronde van Oost-Vlaanderen in Haasdonk sloot hij als derde af. Zondag rijdt de 20 jarige Senne Debucke de Memorial Bjorg Lambrecht in Knesselare.

—-------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws