Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 2 augustus 2024

gepost 2 months ago, op vrijdag, 2 augustus 2024 door Crew

Sinds de start van het zwemseizoen hebben 8 bezoekers van de provinciale domeinen in Oost-Vlaanderen een toegangsverbod gekregen. Het gaat om bezoekers die drugs hadden genomen of te veel alcohol hadden gedronken. Toch ligt het aantal incidenten in de domeinen lager dan in dezelfde periode vorig jaar.

—------------------------------------------

In Sint-Laureins stapt voormalig burgemeester Annick Willems opnieuw in de politiek. Op 13 oktober staat ze voor de partij CD&V op de twaalfde plaats bij de provinciale verkiezingen. Annick Willems was de eerste vrouwelijke burgemeester van Sint-Laureins. Een mandaat dat ze van 2007 tot 2012 heeft uitgeoefend.

—----------------------------

Een man riskeert een gevangenisstraf van 3 maanden nadat hij zijn minnelijke schikking voor een banale vechtpartij niet betaalde. De dertiger uit Eeklo moest voor de correctionele rechter verschijnen omdat hij betrokken was bij een vechtpartij aan een bankautomaat in Eeklo. —---------------------------------

Woonzorgcentrum Veilige Have in Aalter viert in september altijd hun eigen kermis, en boekt ook deze keer grote namen namelijk de Romeo’s en Thomas Julian. Omdat de bewoners van Veilige Have niet altijd naar de kermis kunnen, haalt Veilige Have de kermis zelf in huis. Op dinsdag 24 september is het daar feest.

—-------------------------------

De zomerscholen in Maldegem ontvangen deze en volgende week een zestigtal kinderen van 2,5 tot 12 jaar. De zomerscholen vinden plaats in Den Hoogen Pad in Adegem en VBS De Ark in Maldegem-centrum, van 29 juli tot en met 9 augustus.

—------------------------------------

Zanger Luc De Vos is tien jaar overleden en dat willen ze volgende maand in Waarschoot (Lievegem) herdenken. Beweging.net en Samana Waarschoot programmeren op donderdag 12 en vrijdag 13 september ‘Hij leeft’ in de kerk van Waarschoot.

—--------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws