Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 18 oktober 2024

gepost 4 days ago, op vrijdag, 18 oktober 2024 door Crew

De Lijn gaat vandaag dan toch opnieuw staken in dezelfde regio's die al werden getroffen door hinder. De directie en de vakbonden zaten gisteren samen, maar de onderhandelingen draaiden op niets uit. Mogelijk breidt de staking uit naar andere regio's in Vlaanderen.

—-----------------------------

Het blijft voorlopig verdacht stil rond de coalitiegesprekken in Aalter. Voor het eerst moet burgemeester Pieter De Crem (cd&v/DU) na de verkiezingen met andere partijen rond de tafel gaan zitten, om met één uitverkoren partner een nieuw gemeentebestuur te vormen. Er werd deze week al in alle discretie gepraat met Groen en N-VA, en ook al met Vlaams Belang.

—-----------------------------------

1.270 voorkeurstemmen. De tweede meeste van de stad Eeklo. Maar toch moet huidig schepen Hilde Lampaert (59) op zoek naar een nieuwe job. Ze was kandidaat-burgemeester, gaf daarvoor zelfs haar topjob bij een internationaal bedrijf op, maar wordt nu met de partij DURF! naar de oppositie gestuurd.

—-----------------------------------

Burgemeester Koenraad De Ceuninck van cd&v gaat in zee met de nieuwe lijst Ons Dorp, om de komende zes jaar een gemeentebestuur te vormen in Maldegem. De cd&v levert de burgemeester, vier schepenen en de voorzitter van de gemeenteraad. Ons Dorp krijgt twee schepenen.

—----------------------------------------

De vijftigjarigen van Aalter organiseren op zaterdagavond 23 november een reünie in feestzaal ‘t Biezemhof.Meer info op de Facebookpagina ‘Reünie Aalter 1974' of op de website www.reunieaalter1974.wordpress.com.

—-----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws