Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 14 juni 2024

gepost 3 months ago, op vrijdag, 14 juni 2024 door Crew

Luierproducent Ontex wil bijna de helft van de banen in België schrappen. Concreet staan er 489 banen op het spel in Eeklo en Buggenhout. De fabriek in Eeklo gaat zelfs volledig dicht. Het bedrijf wijst erop dat de productiekosten in België "aanzienlijk hoger liggen" dan in de landen waar de concurrentie produceert.

—----------------------------------

De Taborschool van Aalter-Brug mag zich vanaf nu officieel een ‘warme school’ noemen en dit na een traject van drie jaar. De titel warme school wordt ingericht door de site: www.gavoorgeluk.be. —----------------------------

Zorgverstrekkers kunnen sinds 1 juni een parkeerkaart aanvragen. Zo moet men niet meer aanschuiven aan de automaat of betalen via de app. De parkeerkaart, die enkel geldt voor erkende zorgverstrekkers uit Eeklo, kost 50 euro per jaar en is gekoppeld aan de nummerplaat van het voertuig.

—--------------------------------------------

Het vernieuwde Cultuurhuis Herbakker in Eeklo sluit het eerste (halve) cultuurseizoen na de grondige verbouwingen af met een positieve balans. Heel wat voorstellingen waren uitverkocht en de zalen zaten duidelijk voller dan voordien.

—-------------------------------------

Dierenliefhebbers hebben op zondag 16 juni afspraak in de hoofdstad van het Meetjesland voor een nieuwe editie van Beestig Eeklo. Van 11 tot 17 uur is het Heldenpark het decor voor een leuk event waarop iedereen ook zijn huisdier mag meebrengen. Je ontdekt het volledige programma op www.eeklo.be/beestigeeklo.

—----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws