Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 13 september 2024

gepost 6 days ago, op vrijdag, 13 september 2024 door Crew

Het personeel van luierfabrikant Ontex in Eeklo kan nog tot en met maandag stemmen over een voorstel rond de ontslagpremie. 2 maanden geleden besliste het bedrijf de afdeling in Eeklo te sluiten. De directie heeft nu samen met de vakbond een ontslagplan opgesteld.

—------------------------------

Een dertiger die een agent op het hoofd sloeg, riskeert een gevangenisstraf van 8 maanden en een boete van 800 euro. De feiten dateren van 6 juli, toen werden politieagenten opgeroepen om naar een woning in Aalter te trekken na klachten van nachtlawaai.

—----------------------------

Streekziekenhuis AZ Alma in Eeklo opent een nieuwe polikliniek voor patiënten uit het Meetjesland met slikproblemen. Alle kennis van de artsen die gespecialiseerd zijn in ‘neus, keel en oor’ wordt daar gebundeld, en er wordt samengewerkt met een logopediste, om de patiënt beter en sneller te kunnen helpen.

—----------------------------------------

De nieuwe bibliotheekfilialen van Knesselare en Ursel zullen vanaf volgend jaar maar liefst 54 uur per week open zijn. Tot nu was dat in Knesselare 16 uur en in Ursel 3 uur. Er komt een systeem waarbij lezers met hun elektronische identiteitskaart binnen kunnen, ook wanneer daar geen personeel aanwezig is.

—-------------------------

Maldegem maakt zich op voor de septemberkermis. De kermis start op deze vrijdag en vanaf 18 uur is er weer een Horecastraat vol terrassen. Op zaterdag vieren de 50-jarigen traditioneel feest, en is er vanaf 21 uur de kermisfuif. Volgende week vrijdag 20 september wordt de kermis in Maldegem afgerond met het muzikaal vuurwerk.

—------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws