Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 12 juli 2024

gepost 2 months ago, op vrijdag, 12 juli 2024 door Crew

De beloofde parkeerplaatsen in het centrum van Eeklo zijn er nog steeds niet. Die zijn nodig, want de stad maakte onlangs de markt parkeervrij en verloor zo heel wat plaatsen. De parking in de Kaaistraat is wel bijna klaar, maar kan niet open door werken in de straat. Ook de parking op de site van de voormalige Delhaize loopt vertraging op.

—----------------------------------

De werken op de Knokkebaan (N44) in Aalter nemen een zomerpauze, waardoor er tijdelijk geen hinder is voor het verkeer. De N44 is de drukke gewestweg van aan de E40 in Aalter naar de N49 in Maldegem. De voorbije weken moest het verkeer in Aalter er telkens over één rijstrook, omdat geluidsmuren geplaatst worden.

—--------------------------------

Het graspleintje van het Wilgenpark in Eeklo heeft nu een eigen openluchtfitness. Stad Eeklo wou met de aanleg van de sportzone een nieuwe ontmoetingsplek creëren in de wijk Sint-Jozef. De buurt rond de appartementsblokken van het Wilgenpark werd de voorbije jaren een pak groener en aangenamer gemaakt.

—-----------------------------------

Roseline Supply (51) en haar man Patrick Barbé (57) worden drie jaar lang de nieuwe uitbaters van het koetshuis aan het Kasteel van Poeke, in het kasteeldorp van Aalter. In de zomerweekends gaan ze er een zomerbar uitbaten. Er komt ook een open kunstatelier en vergaderruimte.

—----------------------------------

De Marktstraat en Schouwburgplaats in Maldegem worden op zondag 14 juli weer omgetoverd tot een gezellige horecastraat. Verkeer is er verboden. Doorgaand verkeer vanuit de Noordstraat kan omrijden.

—---------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws