Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 11 oktober 2024

gepost 2 weeks ago, op vrijdag, 11 oktober 2024 door Crew

De gemeente Lievegem waarschuwt automobilisten en fietsers om extra voorzichtig te zijn voor landbouwvoertuigen. Nu het oogstseizoen volop bezig is rijden er vaak grote landbouwmachines rond in de gemeente en dat kan voor gevaarlijke situaties zorgen, zeker op de kleinere wegen.

—----------------------------

Wie dat niet wil, moet zondag niet gaan stemmen. In Vlaanderen is de opkomstplicht voor de gemeenteraads- en de provincie verkiezingen afgeschaft. Waar gewoonlijk 10 procent van de kiezers niet gaat stemmen bij ons, zou dat aantal nu wel eens kunnen oplopen. De impact op de resultaten is nog moeilijker te voorspellen.

—--------------------------------

Stad Eeklo opent een sterrenregister voor stilgeboren kindjes. Eeklo wil het verdriet van ouders die een kindje verliezen tijdens de zwangerschap of bij de geboorte, erkennen door hen de mogelijkheid te bieden om hun kindje te registreren in het sterrenregister.

—--------------------------

De bouw van de nieuwe ontmoetingszaal Ursul’A in Ursel (Aalter) vlot goed en moet tegen het einde van het jaar klaar zijn. De dorpsgenoten mochten al een kijkje gaan nemen op de bouwwerf.

—-----------------------------------

Naast het snellaadstation op parking Aard in Aalter, is er nu ook een splinternieuw snellaadstation van Q8 op de carpoolparking aan de E40 in Aalter. Aan het nieuwe station kunnen tien wagens snelladen, goed voor 400kW.

—----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws