Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 7 oktober 2024

gepost 2 weeks ago, op maandag, 7 oktober 2024 door Crew

De kunstacademie van Eeklo heeft er 4 jaar renovatie opzitten en is bijna klaar. "Het is een open gebouw geworden, met doorgangen en doorsteken, en met tentoonstellingsboxen of kijkvitrines op het Herbakkersplein." De stad, de academie en de architect zijn tevreden met het resultaat:

—-----------------------------------

De gemeente Aalter werkt aan een nieuwe website waarop jonge ouders in Aalter in een opslag kunnen zien in welke kinderopvang er nog vrije plaatsen zijn. Vorige week werden alle onthaalouders en mensen van een kinderopvang in Aalter uitgenodigd door de gemeente. Daar werden ze geholpen om hun eigen webpagina aan te maken.

—------------------------------------

Het nieuwe Vrijetijdspark van Bellem (Aalter) is zaterdag officieel geopend. De laatste afwerkingen moeten nog gebeuren, maar het lint van het nieuwe Vrijetijdspark van Bellem werd al geknipt. SK Bellem neemt er half oktober haar intrek, en de Chiro van Bellem zal in de herfstvakantie verhuizen.

—------------------------------

De rommelmarkt van de Kaaifeesten in Eeklo heeft zijn titel van ‘grootste rommelmarkt van Vlaanderen’ zondag alle eer aangedaan. Met een uitverkochte editie van 1.150 stands beloofde het vooraf al goed te worden. En het bleef dan ook nog eens droog, waardoor ook de bezoekers massaal afzakten naar de rommelmarkt van ‘t Kaaiken.

—----------------------------------

Café Rialto in de Brouwerijstraat in Aalter gaat op verkiezingszondag 13 oktober eenmalig weer open voor het publiek. Op 1 oktober was het een jaar geleden dat Emiel De Baets en Tèlessa Boudrez de deuren van café Rialto definitief sloten, en voor een ander leven kozen. Het café staat sindsdien leeg.

—-------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws