Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 5 augustus 2024

gepost 1 month ago, op maandag, 5 augustus 2024 door Crew

Er is een grote diefstallenplaag aan de gang in het Meetjesland. Op een paar weken tijd zijn er al verschillende GPS-toestellen gestolen uit tractoren. Zeven landbouwers en loonwerkers in de regio zouden de dievenbende al op bezoek hebben gekregen. Een serieuze aderlating voor de gedupeerden want zo`n GPS-toestel kost al snel tussen 12.000 en 20.000 euro.

—------------------------------------

Het Agenschap Wegen en Verkeer start met nieuwe werken langs de gewestweg N44 tussen Aalter en Maldegem. Daardoor zal het verkeer er maandenlang via 1 rijstrook in beide richtingen moeten rijden. Er wordt ook een rotonde afgesloten, waardoor het verkeer de gewestweg niet meer op kan vanuit het centrum van Aalter.

—---------------------------------

Aalter en Eeklo lijken wel in trek te zijn. Toch zeker als we de verhuisbewegingen mogen geloven. Volgens de bevolkingsstatistieken komen er meer mensen in de regio wonen dan dat er wegtrekken uit de gemeenten.

—--------------------------------------

Met Daan, Zornik en Raymond van het Groenewoud zou het Herbakkersfestival in Eeklo dit jaar wel eens een topeditie kunnen worden. Van 9 tot 11 augustus gaan duizenden muziekliefhebbers weer uit de bol in de stad. Momenteel is gestart met de opbouw van het festivalterrein.

—----------------------------------------

Reus Medar is terug in Eeklo na een tocht langs het parcours van de Tour de France. Zondagochtend deelde hij prijzen uit. Reus Medar is de opvallende vriend van Michiel Steenbeke, de zaakvoerder van Adrem Keukens in Eeklo. Wanneer de reus tijdens de Tour de France op tv in beeld kwam, moesten kijkers een sms sturen. De dertiende deelnemer won telkens een gouden broodrooster.

—---------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws