Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 30 september 2024

gepost 4 hours ago, op maandag, 30 september 2024 door Crew

De lokale politie waarschuwt voor valse agenten die aan huis willen komen om geld af te troggelen. Ze viseren hierbij vooral oudere mensen.

Politiezone Aalter/Maldegem krijgt de laatste tijd nogal wat meldingen van drieste pogingen tot oplichting.

—-------------------------------------------

Burgemeester Luc Vandevelde van Eeklo rijdt in de aanloop van de verkiezingen door zijn stad in een knalroze Tesla. Luc Vandevelde is burgemeester voor SMS, en trekt samen met N-VA en onafhankelijken als de fusie partij DURF! naar de kiezer.

—-------------------------------------

De vier lichtmasten rond het voetbalterrein A op het Sportpark van Aalter zijn allemaal vernieuwd. In april kwam een van de lichtmasten naar beneden tijdens een storm. De gemeente liet meteen de hele verlichting rond het voetbalveld vernieuwen. Een investering van 88.000 euro, die afgelopen weekend voor het eerst gebruikt kon worden.

—-------------------------------------------

Tot vrijdag 4 oktober wordt gewerkt in de Oostveldstraat in Eeklo. Er vinden werken plaats in opdracht van Fluvius voor het koppelen van het middenspanningsnet. Ter hoogte van de Kottemstraat moet het doorgaand verkeer beurtelings passeren.

—------------------------------------------------

Eeklo heeft voor de tiende keer de Theo’s uitgereikt: de Trofee voor Hedendaags Eekloos Ondernemen, of kortweg de ondernemersprijzen van de stad. Omdat het de tiende editie was, werd ook een ‘all star’ gekozen uit alle vorige winnaars. Dat werd opticien Luc Demeester (69). Het team van maandblad De Promeet werd ‘Ondernemer van het jaar’.

—----------------------------------------------

Gisteren vond op en rond het industriepark van Aalter: THe fun Industry Run plaats in een organisatie van Rotary Aalter. Deze eerste editie kende een grote opkomst met bijna 2000 deelnemers. Je kon doorheen de Aalterse bedrijven wandelen of lopen. Bij enkele bedrijven was er ook een jobbeurs of stelden ze hun product in de kijker.

—---------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws