Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 27 mei 2024

gepost 4 months ago, op zondag, 26 mei 2024 door Crew

Eeklo wil het slechte stadsimago van zich afschudden en heeft daarvoor een volledig citymarketingplan bedacht. Inwoners en handelaars uit Eeklo mochten anderhalf jaar lang hun zegje doen over hoe de stad zich terug positief in het nieuws kan werken. —------------------------------------------------

Het is nu ook officieel. Er zal niet gebouwd worden op het Reesinghegebied aan de Brugse Steenweg in Maldegem. De gemeenteraad keurde het ruimtelijk uitvoeringsplan goed. Dat betekent dat het gebied van 18 hectare definitief wordt omgezet van woonuitbreidingsgebied naar agrarisch gebied. —------------------------------------

Er is verkeershinder op de Knokkebaan (N44) in Aalter, voor het plaatsen van 3,2 kilometer geluidsmuren. Er wordt gewerkt in drie fasen om de hinder te beperken.

—----------------------------------

De eerste fase van de aanleg van het Oeverpark in Eeklo is afgerond. Het groengebied op de site van het oude ziekenhuis tussen de Koning Albertstraat en de Moeie werd officieel geopend. De dreef aan de zijde van de Moeie werd in ere hersteld en op de site werden aangename wandel- en fietspaden aangelegd.

—--------------------------------------

De allereerste meisjeswedstrijd op het bekende jeugdvoetbaltornooi in Bassevelde bij Assenede was een succes. De 6 topclubs uit het Belgische vrouwenvoetbal namen er aan deel. Maar tijdens het tornooi was er meteen ook al veel interesse van buitenlandse ploegen om eraan mee te doen.

—------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws