Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 23 september 2024

gepost 1 week ago, op maandag, 23 september 2024 door Crew

Door een algemene staking bij De Lijn zal 55 procent van de bussen en trams van de Vlaamse vervoersmaatschappij vandaag niet rijden. Het personeel wil met de stakingsactie zijn ongenoegen uiten over de manier waarop de directie communiceert over de jaarplanning voor volgend jaar. Dat gebeurt volgens hen te eenzijdig.

—-----------------------------------------

In Aalter is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 27-jarige man overleden. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen. Een 36-jarige man die vroeger samenwoonde met het slachtoffer, is aangehouden voor doodslag en schuldig verzuim.

—--------------------------------

De lokale afdeling van Open VLD in Aalter heeft geen lijst ingediend om mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. Er komt ook geen liberale partij op onder een andere naam. Open VLD zit momenteel nog in de oppositie in Aalter. Waarom ze niet meer deelnemen, is niet duidelijk.

—--------------------------------------

Jonas Vlamijnck (22), Julien Vandecasteele (22) en Louis Claeys (22) uit Aalter hebben de Solar Challenge in Zuid-Afrika gewonnen met hun studententeam van de KULeuven. Hun zonnewagen kon de langste afstand afleggen na een rit van acht dagen en een nek-aan-nekrace door Zuid-Afrika.

—-----------------------------

Autoloze Zondag in Eeklo werd een groot succes dankzij het goede weer, verschillende sportinitiaties en vooral de indrukwekkende reuzenstoet was het hoogtepunt van de ‘Dag van de Stad’. Het evenement trok ook veel belangstelling door de doop van twee nieuwe mini-reuzen en twintig andere reuzen uit de regio.

—--------------------------------------

Het Vredesplein en het pleintje nabij de 39ste Linielaan en de Stationsstraat werden vernieuwd en er werden meer bomen aangeplant. In het kader van het project ‘Maldegem boomt’ wil de gemeente meer bomen en struiken aanplanten en inzetten op ontharding zodat meer regenwater in de bodem kan dringen .

—---------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws