Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 21 oktober 2024

gepost 22 hours ago, op maandag, 21 oktober 2024 door Crew

Een man van 52 uit Stekene is zondagnamiddag onwel geworden achter het stuur. Hij verloor de controle over het stuur en daardoor raakten in totaal 6 wagens beschadigd. Het slachtoffer is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

—------------------------------------

In Zelzate komt er een einde aan de coalitie tussen Vooruit en PVDA. Vanaf december wordt de gemeente bestuurd door Vooruit en het kartel CD&V-N-VA-9060. De socialisten zullen dus niet meer verder besturen met PVDA. Ze zorgden in 2018 voor de eerst rood-rode samenwerking in Vlaanderen.

—-----------------------------------------

Eeklo heeft een nieuwe financieel directeur, Evelien Van Hamme (40) en Ben Caussyn (35) als nieuwe coördinator stadsontwikkeling aangesteld. Beiden zijn al langere tijd vertrouwd met de werking van de stad.

—-----------------------------------

Achttien raadsleden in de meerderheid tegen één eenzame ziel in de oppositie. Dat is het nieuwe gemeentebestuur van Sint-Laureins. Cd&V Plus van de nieuwe burgemeester Patrick De Greve gaat met Samen in zee, en heeft zo een meerderheid van 18 op de 19 zetels. —----------------------------------------

Het dorpskrantje ‘Gazet van Ursel’ houdt op te bestaan. De kerngroep kwam afgelopen weekend een laatste keer samen. Het initiatief ‘GeZijtVanUrsel’ startte eind juni 2020 met een facebookgroep. In volle coronatijd begonnen drie Urselnaren met dit initiatief. “Een idee om op dorpsniveau weetjes te delen met elkaar.

—------------------------------------

De Nacht van de Meetjeslandse kerken zet, na drie jaar afwezigheid, het religieus erfgoed in de kijker tijdens het weekend van 25, 26 en 27 oktober. Twaalf kerken worden omgetoverd tot unieke locaties voor ontmoetingen, kunst, muziek en verhalen.

—--------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws