Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal Nieuws maandag 2 september 2024

gepost 2 weeks ago, op maandag, 2 september 2024 door Crew

Stad Eeklo neemt verschillende maatregelen voor een veilige start van het nieuwe schooljaar. Overal in de stad hangen spandoeken met ‘Veilig naar school’, om weggebruikers attent te maken dat er opnieuw veel jongeren de baan op gaan.

—------------------------------------

De gemeente Aalter lanceert bij de start van het nieuwe schooljaar een nieuwe tool voor leerkrachten die in hun lessen over de gemeente willen spreken, of met de klas op studieuitstap doorheen Aalter trekken. Op www.aalter.be/educatief-aanbod-voor-scholen vind je een nieuwe educatieve webpagina.

—------------------------------------

Naast een nieuwe gemeenteraad moet op 13 oktober ook een nieuwe provincieraad gekozen worden. Groen Aalter levert zelfs twee kandidaten. Gemeenteraadslid Liesbeth Jodts (44) en parlementslid en fractieleider Mieke Schauvliege (52) staan in het district Gent-Eeklo op de vijfde en vijftiende plaats.

—-----------------------------------------

Nog tot en met vrijdag 4 oktober wordt de Kerkstraat in Eeklo onderbroken voor verkeer. De straat wordt afgesloten ter hoogte van nummer 7 voor werken aan de Dekenij. Er is doorgang voor voetgangers en fietsers. Plaatselijk verkeer kan een omleiding volgen.

—------------------------------

De aankomst van de Renewi Tour in Aalter heeft zaterdag voor een sportief volksfeest gezorgd. Een zware valpartij op anderhalve kilometer van de finish zorgde even voor paniek, maar uiteindelijk was Jasper Philipsen een mooie en terechte winnaar over de eindmeet aan het gemeentehuis van Aalter.

—-----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws