Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 19 augustus 2024

gepost 1 month ago, op maandag, 19 augustus 2024 door Crew

Het Rijvers Festival in Lievegem bleef het afgelopen weekend maar groeien. Deze afgelopen editie kreeg het Rijvers festival maar liefst 50.000 bezoekers over de vloer, dat zijn er 10.000 meer dan vorig jaar. Het festival pakte uit met enkele vernieuwingen, zoals een deathride en een zwembad, en die bleken een groot succes.

—---------------------------------

Jef Tavernier duwt de lijst van Groen Aalter bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Tavernier stond aan de wieg van de groene partij Agalev en was ook minister. Hij is 73 jaar en "wil de stem van de ouderen vertolken."

—---------------------------------------

Onafhankelijk gemeenteraadslid Mieke Vertriest (55) krijgt in oktober de tweede plaats op de lijst van Vlaams Belang in Aalter.

Mieke Vertriest werkt als verpleegkundige en zetelt sinds 2018 in de gemeenteraad van Aalter. Mieke stond toen op de lijst van Open Vld Plus, maar net na de verkiezingen was er een meningsverschil, en ging ze meteen als onafhankelijke zetelen.

—--------------------------------------------

Zelzate maakt een actieplan op om meer laadpalen voor elektrische auto’s te krijgen in de gemeente. Inwoners kunnen zelf een laadpaal aanvragen. Samen met Veneco heeft Zelzate nu ook een locatieplan voor 18 publieke laadpalen.

—-----------------------------------

Nog tot en met donderdag 22 augustus geldt er een gewijzigde verkeerssituatie naar aanleiding van de Zonneheemse Feesten in de Schietspoelstraat in Eeklo. Plaatselijk verkeer en fietsers kunnen wel door.

en

tot en met vrijdag 23 augustus vinden er herstellingswerken plaats in de Tieltsesteenweg in Eeklo ter hoogte van het kruispunt met de Moeie. Er loopt een omleiding voor het verkeer komende van Ursel richting centrum Eeklo.

—---------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws