Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 16 september 2024

gepost 3 days ago, op maandag, 16 september 2024 door Crew

Wie geen fiets heeft, maar er toch eentje wil gebruiken, kan vanaf nu in Aalter op heel wat plaatsen een Blue-bike huren. Het is een eenvoudig en flexibel systeem om 24 uur op 24 een stadsfiets of elektrische fiets te gebruiken”, zegt burgemeester Pieter De Crem (cd&v), bevoegd voor Mobiliteit. “Je ontleent de Blue-bike op de ene plek en laat hem zonder meerkost achter op een ander punt.

—------------------------------

N-VA Aalter maakt de volledige lijst bekend. Een lijst met 20 in plaats van de toegelaten 29 kandidaten. N-VA gaat in Aalter voor het eerst in jaren niet met CD&V naar de kiezer tijdens de gemeenteraadsverkiezingen en moet dus zelf een lijst vullen.

—-------------------------------------

Drie jonge Aalternaren starten het avontuur van hun leven. Jonas Vlamijnck (22), Julien Vandecasteele (22) en Louis Claeys (22) uit Aalter zijn gestart aan de Sasol Solar Challenge.Nog tot vrijdag 20 september racen ze op zonne-energie door Zuid-Afrika, tussen Johannesburg en Kaapstad. Goed voor 4.000 kilometer in acht dagen.

—-----------------------------------

Een televisieploeg van het VRT-programma Factcheckers heeft opnames gemaakt in het warenhuis Carrefour Market in Eeklo. Wie in het warenhuis aan de rotonde van de Koning Albertlaan in Eeklo ging winkelen, kreeg aan de ingang een waarschuwing te zien dat er gefilmd werd.

—------------------------------

Kruidvat Maldegem verhuist naar een groter pand en maakt de openingsdatum bekend. Langs de N9 wordt momenteel volop gebouwd aan het nieuwe winkelpand waar ook warenhuis Jumbo op 9 oktober de deuren opent. Ook Action, Kruidvat en Bon’Ap zullen in datzelfde nieuwe pand komen.

—----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws