Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 14 oktober 2024

gepost 1 week ago, op maandag, 14 oktober 2024 door Crew

In Maldegem wordt CD&V van burgemeester Koenraad De Ceuninck overtuigend de grootste partij. De partij springt van 7 naar 13 zetels en De Ceuninck is met 2.713 stemmen veruit de populairste politicus.

—------------------------------------

In Eeklo kreeg oud-burgemeester Koen Loete (team 9900) opnieuw de meeste voorkeurstemmen en is hij dus aan zet voor de vorming van een nieuwe coalitie. Nadat hij 6 jaar geleden opzij werd geschoven, keert Koen Loete wellicht terug als burgemeester van de hoofdstad van het Meetjesland. Met zijn partij 'team 9900' haalde hij 11 van de 27 zetels.

—----------------------------------------------

In 2018 behaalde burgemeester Pieter De Crem (CD&V) in kartel met N-VA een absolute meerderheid in Aalter, maar deze keer trok CD&V samen met DU naar de kiezer. De partij van De Crem blijft de grootste (42,2 procent), maar verliest wel de absolute meerderheid. N-VA haalt 27,5 procent, Groen 21,4 procent en Vlaams Belang 8,8 procent.

—-----------------------------------------

In de Oost-Vlaamse provincieraad blijft de N-VA de grootste partij. Vlaams Belang boekt een mooie winst en wordt de 2e partij. De grootste winst in Oost-Vlaanderen is voor Vooruit. De PVDA gaat er ook lichtjes op vooruit. Dramatisch is de achteruitgang van Open VLD in een nochtans traditioneel liberale provincie.

—------------------------------------

Slechts 65,5 procent van de Vlamingen ging hun stem uitbrengen. Het afschaffen van de opkomstplicht heeft er duidelijk voor gezorgd dat heel wat minder mensen naar de stembus trokken.

—---------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws