Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 12 augustus 2024

gepost 1 month ago, op maandag, 12 augustus 2024 door Crew

Er loopt momenteel een onderzoek naar een man van 27 uit Maldegem. De man wordt ervan verdacht zijn pasgeboren tweeling mishandeld te hebben. Het parket vraagt de verwijzing van de man voor onmenseljke behandeling en slagen en verwondingen.

—--------------------------------

Een garage aan een woning in de Oude Weg in Adegem is zaterdag uitgebrand. Het vuur veroorzaakte een stevig rookpluim. De bewoners van het pand bleven ongedeerd.

—---------------------------

Het papierwerk is rond waardoor het Zonneheem in Eeklo nu officieel in handen is van de Woonmaatschappij Meetjesland. Het complex met veertig appartementen en het lokaal dienstencentrum (LDC) Zonneheem wordt toegevoegd aan de uitgebreide portefeuille van meer dan 3.000 sociale woongelegenheden. “De appartementen in het Zonneheem werden voorheen door de stad Eeklo zelf sociaal verhuurd.

—----------------------------

“Voor een Groen Aalter.” Met deze slogan trekt Mieke Schauvliege met haar partij Groen naar de verkiezingen. Met vier speerpunten willen de groenen de Aalternaren overtuigen en voorbereiden op de klimaatverandering.

—---------------------------------

Een jaartje later dan gepland, maar de oude Slagerij Vrient in de Brouwerijstraat in Aalter gaat nu toch tegen de grond. Het pand werd opgekocht door Mevaco uit Aalter, die er een nieuw bouwproject plant. Het gaat om een winkelruimte op het gelijkvloers, vier appartementen en in het straatje naar de kerk ook een extra woning.

—----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws