Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 8 augustus 2024

gepost 1 month ago, op donderdag, 8 augustus 2024 door Crew

In Eeklo kan het woon- en winkelproject Stroopoort aan de Markt van start gaan. De projectontwikkelaar krijgt na jaren leegstand én voorbereiding de definitieve vergunning. Er komen 62 appartementen, 14 handelszaken en 100 parkeerplaatsen aan de hoek met de Paterskerk. Het project past in het plan om de hele site in Eeklo aan te pakken.

—-----------------------------

Een vrachtwagen van firma Cools uit Deinze is gisteren rond 14 uur van de weg afgereden op de expresweg in Eeklo richting Knokke. Het voertuig is door de vangrail geknald en in de goot terechtgekomen. De chauffeur is voor verzorging overgebracht naar het AZ Alma. De schade aan de vrachtwagen is aanzienlijk. Er waren geen andere voertuigen betrokken bij het ongeval.

—-----------------------------

Politiezone Regio Puyenbroeck controleerde bijna 9duizend voertuigen op snelheid. Deze bemande controles vonden plaats op het grondgebied Lochristi, Moerbeke, Wachtebeke en Zelzate. In totaal reden 1.651 van de gecontroleerde bestuurders te snel.

—-----------------------------

Cogétama Fest zorgt op vrijdag 9 en zondag 11 augustus voor een tweedaags gratis parkfestival, in het Cogétamapark in de Kerkstraat in Knesselare (Aalter). Vrijdag 9 augustus vanaf 18 uur wordt een dance-avond geserveerd, voor iedereen van 16 jaar en ouder. Er wordt uitgepakt met meerdere dj’s en acts uit verschillende genres.

—-------------------------------

Kom Op Maldegem houdt op zondagmiddag 25 augustus voor het eerst een picknick, onder de shelter in het Sint-Annapark. Reserveren voor de picknick moet gebeuren voor 15 augustus en kan via www.komopmaldegem.be.

—---------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws