Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 5 september 2024

gepost 2 weeks ago, op donderdag, 5 september 2024 door Crew

In Eeklo zijn woensdag 2 artsen en 3 verpleegkundigen van het AZ Alma met de fiets vertrokken naar de Mont-Ventoux in Frankrijk. Een fietstocht van iets meer dan 1000 km voor Kom Op Tegen Kanker. Een van de deelnemers is orthopedist David Bassens die vorig jaar zelf getroffen werd door kanker.

—----------------------------

De beslissing is gevallen: voormalig burgemeester Bart Van Hulle (59) van Open Vld wordt in Maldegem lijsttrekker van de nieuwe lijst Open Vld-De Merlaan. Nog opvallender is de vrouw op plaats twee. Ex-burgemeester Marleen Van den Bussche (66) van De Merlaan maakt een politieke comeback, en stapt ook mee in het verhaal.

—----------------------------

Het hoekpand van het voormalige café Den Biechtstoel in Waarschoot (Lievegem) wordt binnenkort opnieuw een horecazaak. De gemeente Lievegem heeft alvast de vergunning afgeleverd om de nodige verbouwingswerken te kunnen doen. Het café op de hoek van het kerkplein van Waarschoot staat al enkele jaren leeg.

—------------------------------------------

De sportdienst van de gemeente Assenede is op zoek naar seingevers voor de organisatie van 10ARTMiles.op zaterdag 28 september. Dit is een kunstig en sportief evenement waarbij het krekengebied het decor vormt voor een belevingsloop en –wandeling.

—--------------------------------------

Van maandag 9 tot en met woensdag 11 september zullen er rioleringswerken plaatsvinden in de Opeisingstraat in Eeklo. In de straat is gedurende die tijd geen doorgaand gemotoriseerd verkeer mogelijk.

—----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws