Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 3 oktober 2024

gepost 3 weeks ago, op donderdag, 3 oktober 2024 door Crew

Een vrouw (40) en een jongeman (22) uit Maldegem hebben celstraffen met uitstel gekregen wegens het verhandelen van cannabis. In hun klantenbestand zouden ook heel wat minderjarigen gezeten hebben.

—--------------------------------

De 102 jarige Martha Van Overbeke is in de nacht van dinsdag op woensdag overleden, in het woonzorgcentrum Veilige Have in Aalter. Martha Van Overbeke werd in juni 1922 geboren in Bellem. De uitvaart vindt plaats op dinsdag 8 oktober.

—---------------------------------

De gemeente Aalter legt sterke cijfers voor wat de tewerkstelling betreft. “De cijfers van een nieuw onderzoek van professor arbeidseconomie Stijn Baert (UGent), zet Aalter op de eerste plaats in de categorie van de ‘grotere Belgische gemeenten’”.

—--------------------------------------

Eeklo breidt de werking van de brugfiguren uit. Kirsten Goethals is al een tijdje aan de slag om kinderen in het lager onderwijs te begeleiden. Djavo Seselle komt daar nu bij voor de jongste kinderen uit het middelbaar. Het duo wil graag de vertrouwenspersoon in Eeklo zijn voor kinderen, jongeren of ouders die met een hulpvraag zitten. —-------------------------------

Nog tot 13 oktober kan je in de wandelgangen van woonzorgcentrum Veilige Have in Aalter naar een tentoonstelling over postzegels. De expo is een postuum eerbetoon aan Dries Alyn, die op 22 juli overleed. Hij was penningmeester van de heemkundige kring Erfgoed Aalter, en stelde die expo voor zijn dood nog zelf samen.

—------------------------------------

De brug ter hoogte van de Stoepestraat in Assenede wordt al een jaar gebruikt. De snelheidsbeperking van 90 kilometer per uur op de N49 richting Antwerpen is verdwenen. Richting de Knokke staan de verkeersborden er om veiligheidsreden wel nog.

—---------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws