Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 23 mei 2024

gepost 4 months ago, op donderdag, 23 mei 2024 door Crew


De vzw België-Canada heeft een klacht neergelegd bij de politie omdat op de Canadese militaire begraafplaats in Adegem bijna 90 ruikers gestolen zijn. De bloemen waren daar neergelegd tijdens een plechtigheid waarbij vrijwilligers een graf van een gesneuvelde soldaat adopteren. De daders zijn nog niet gevonden.

—----------------------------------------

Enkele brandweermannen van het korps uit Aalter engageren zich als ‘Firefighters 4 Nepal’. Christophe Cocquyt en de broers Francis en Anton Verleyen zamelen goederen in, die een Vlaamse delegatie dan eind dit jaar naar brandweerkorpsen in Nepal zal brengen.

—-----------------------------------------

College ten Doorn in Eeklo mag zich de eerste ‘mantelzorgvriendelijke school’ van het Meetjesland noemen. Een kwart van de leerlingen op College ten Doorn heeft thuis een gezinslid dat langdurig ziek is. Dat vraagt naast de studie ook heel wat tijd. In Vlaanderen zijn er al 19 mantelzorgvriendelijke scholen.

—-----------------------------------------

Het dorp Lotenhulle viert vanaf vrijdag 24 mei de jaarlijkse voorjaarskermis. Vrijdag wordt traditioneel sportief gestart, met vanaf 18.30 uur de snoepjesloop voor kinderen en nadien de street-party met dj Tom. Het volledige programma vind je op www.lofeest.be.

—-------------------------------------------

De Pink Poodles, de vrouwenploeg inline hockey uit Eeklo, heeft de beker van België gewonnen. Het was de 1e keer dat er een beker voor de vrouwen is georganiseerd op nationaal niveau. "Hopelijk inspireert het jonge meisjes om de sport eens uit te testen", vertelt Ellen Clinke, kapitein van de ploeg.

—------------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws