Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 22 augustus 2024

gepost 4 weeks ago, op donderdag, 22 augustus 2024 door Crew

De politie waarschuwt voor dieven die in de regio rond Deinze, Zulte en Lievegem op een opmerkelijke manier inbreken in bestelwagens. Ze boren een gat onder het slot om zo de bestelwagen te kunnen openen en werkmateriaal te stelen.

—--------------------------------

De fontein op het historisch dorpsplein in Kaprijke spuit opnieuw water. Tijdens de heraanleg werden de waterleidingen onderbroken om archeologisch onderzoek uit te kunnen voeren en er nadien te werken. De fontein in Kaprijke werkte uiteindelijk 2 jaar niet.

—---------------------------------

De overleden renner Bjorg Lambrecht krijgt op zondag 25 augustus opnieuw zijn eigen Memorial in zijn geboortedorp Knesselare (Aalter).

Deze maand is het vijf jaar geleden dat Bjorg Lambrecht zwaar ten val kwam in de Ronde van Polen, en daar ook het leven liet.

—--------------------------------------

Café Belami in de Vaart-Noord 14 in Bellem (Aalter) houdt op zondag 25 augustus het Belami Music Festival. Vanaf 13 uur is iedereen welkom en is er live muziek in de tuin van het café. Er zijn vijf groepen en er is ook een vrij podium.

—--------------------------------

Twee artsen en drie verpleegkundigen van streekziekenhuis AZ Alma in Eeklo fietsen begin september van Eeklo naar de iconische Mont Ventoux in Zuid-Frankrijk. Niet zomaar, want ze leggen die rit van ruim duizend kilometer af voor het goede doel: Kom op tegen Kanker.

—--------------------------------

DURF!, de lijst van N-VA, SMS en onafhankelijken in Eeklo, is de muziekstudio ingedoken en pakt uit met een eigen campagnelied.

De productie is mee in handen van Koen De Beir, de Eeklonaar die in de jaren negentig ook tekende voor de hits van Goodshape.

—----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws