Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 20 juni 2024

gepost 3 months ago, op donderdag, 20 juni 2024 door Crew

Meer dan 100 bouwwerven in Oost-Vlaanderen hebben de laatste weken heel wat vertraging opgelopen, omdat ze geen stalen rijplaten meer vinden. Rijplaten worden gebruikt voor extra verharding op de ondergrond. Zo kunnen bestelwagens en heftrucks vlot op een werf rijden. Maar door de hevige regen liggen heel wat werven er modderig bij, en daardoor is de vraag naar stalen rijplaten een stuk hoger dan normaal.

—-------------------------------------------

Stad Eeklo heeft de jaarrekening 2023 klaar en sluit het jaar af met een tekort van 6,1 miljoen euro. Toch is er goed nieuws. Er werd een tekort van 11 miljoen euro geraamd, maar dat tekort is ‘beperkt’ gebleven.

—---------------------------------------

De Beekstraat, de verbindingsweg tussen Kaprijke en Bassevelde is terug open voor het verkeer. De werken zouden eigenlijk op 7 juni al klaar zijn, maar door het slechte weer van de voorbije dagen heeft het allemaal wat langer geduurd.

—-------------------------------------

De 80 jarige Hervé Kerwyn uit Aalter is zopas wereldkampioen bench press voor tachtigplussers geworden. In zijn categorie is hij een jonkie, maar met 102,5 kilo omhoog tillen kroonde hij zich wel tot de beste van de wereld. De 80 jarige Hervé uit Aalter startte op zijn 15de met wat gewichten, en bouwt nu al 65 jaar aan zijn lichaam.

—------------------------------------

Het kasteeldorp Poeke (Aalter) is klaar voor drie dagen kermis. Vrijdag 21 juni wordt sportief gestart met een kasteelloop en -wandeling. Zaterdag kan je naar de rommelmarkt in de centrumstraten van Poeke. En zondag is er een vinkenzetting en een wielerwedstrijd voor junioren.

—-------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws