Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 19 september 2024

gepost 21 hours ago, op donderdag, 19 september 2024 door Crew

Roeland Raes doet vrijwillig afstand van zijn plaats op de lokale lijst van Vlaams Belang in Aalter, dat meldt Vlaams Belang. Raes werd in 2008 veroordeeld voor negationisme omdat hij in een interview de Holocaust in twijfel trok.

—-----------------------------------------------

De oorzaak van het zware ongeval dinsdagavond in Aalter zou een stuurfout zijn, zo zegt het parket van Oost-Vlaanderen. Een vrouw botste met haar auto tegen een boom, 2 van de 3 kinderen in de auto raakten daarbij levensgevaarlijk gewond.

—--------------------------------

De heraanleg en het autovrij maken van de markt in Eeklo kunnen eind deze maand dan toch starten. Het beroep dat werd aangetekend tegen de sloop van de ondergrondse bunker onder de Eeklose Markt is nietig verklaard. Daardoor kunnen de plannen om van de Mark: een groene en autovrije open ruimte te maken van start gaan.

—----------------------------

Het bedrijf Quadralux in Lievegem, dat verpakkingen maakt voor chocolade en snoep, gaat uitbreiden. Het is op zoek naar 5 extra werknemers. Op dit moment werken er 10 mensen, in de zomer komen daar nog eens 10 jobstudenten bij.

—-----------------------------

In het Meetjesland wordt een grote muziekwedstrijd georganiseerd, en krijgt de toepasselijke naam: 'Bandopname'. Regionale muzikanten of bands kunnen zich inschrijven en meestrijden voor grootse prijzen zoals: een concert in muziekclub N9, een professionele demo-opname of een promovideo.

—--------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws