Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 15 augustus 2024

gepost 1 month ago, op donderdag, 15 augustus 2024 door Crew

De ploeg van Samen in Sint-Laureins heeft als eerste in de gemeente de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen klaar. Huidig schepen Claudine Bonamie is lijsttrekker en kandidaat-burgemeester. Ook huidig burgemeester Franki Van de Moere doet nog mee, en krijgt een plaats pal in midden in de lijst.

—-------------------------------------

-Een 65-jarige fietser uit Deinze is gewond geraakt na een aanrijding ter hoogte van de Dentergemstraat met een auto die van zijn oprit reed. Het slachtoffer werd lichtgewond afgevoerd.

—----------------------------

In Zelzate regent het klachten over onhelder kraantjeswater. Bij heel wat inwoners stroomt er geelbruin water met een vieze geur uit de kraan. “Dit kan gewoon niet goed zijn voor onze gezondheid”, klinkt het bij een inwoner.

—------------------------------------

De vzw Van-R, de oud-leiding van Chiro Vannoes uit Kleit (Maldegem), viert op deze donderdag de 15 augustus Alvoest. Op vrijdag 16 augustus is er dan vanaf 18 uur de Urban Trail Cleyt, waarbij je 5 of 10 kilometer kan wandelen of lopen.

Alle info op de Facebookpagina van de vzw Van-R.

—-----------------------------------------

Het dorp Wippelgem (Evergem) maakt zich op voor een kermisweekend, met op zondag 18 augustus een groot eerbetoon aan Luc De Vos. Het zal dit najaar tien jaar geleden zijn dat Luc De Vos overleed. De man zette Wippelgem op de wereldkaart, en dat is het kermiscomité niet vergeten.

—--------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws