Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 11 juli 2024

gepost 2 months ago, op donderdag, 11 juli 2024 door Crew

Wereldkampioene wielrennen Lotte Kopecky heeft een muurschildering gekregen in Assenede, waar ze woont. De muurtekening staat op een huis en is gemaakt door straatartiest Steppe, die ook de muurtekening van zanger Luc De Vos in Gent maakte. De muurschildering van Kopecky maakt deel uit van het kunstproject '13 gevels, 13 kunstenaars'

—--------------------------------

Heel wat werknemers hebben op vrijdag 12 juli hun laatste werkdag voor het bouwverlof. In Aalter wordt daarom een Afterwork georganiseerd. Deze zal doorgaan op het industrieterrein Lakeland in de Venecolaan 54 in Aalter. Dj Yarne zorgt voor de muziek. Gratis toegang.

—-------------------------------

Albert Everaert (76), in Eeklo vooral gekend als de blogger ‘Awbeir’ en een van de eerste ‘knappe koppen’ van stad Eeklo, krijgt de Ledeganck-pen. N-VA Eeklo reikt die prijs elk jaar rond de Vlaamse feestdag uit. “We doen dat aan een verdienstelijke Eeklonaar die zich met een uitgesproken hart heeft ingezet voor onze Vlaamse taal en cultuur", zegt voorzitter Kristof Hebbrecht. —--------------------------------------

De renovatiewerken van het Sint-Annazwembad in Maldegem zitten op kruissnelheid. Burgemeester Koenraad De Ceuninck (CD&V) bracht een werkbezoek aan de werf. Tijdens de sluiting wordt het dak, het plafond en de tegels rond de baden vernieuwd. Bovendien wordt de waterbehandelingsinstallatie volledig aangepast aan de hedendaagse noden.

—-----------------------------------

Met de Oost-Vlaamse wijntoer waan je je in de Provence in eigen streek. 28 wijnbouwers uit de provincie zetten hun wijngaard open op 25 augustus. Je krijgt er een gratis rondleiding en kan proeven van de lokale wijnen. Alle deelnemende wijndomeinen en info vind je op lekkeroostvlaams.be/toer.

—------------------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws