Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 8 oktober 2024

gepost 2 weeks ago, op dinsdag, 8 oktober 2024 door Crew

Op de E40 in Aalter richting Brussel, even voorbij de oprit van Beernem, gebeurden in de nacht van maandag op dinsdag twee zware ongevallen. Daarbij verloor één slachtoffer het leven, een andere raakte zwaargewond.

—-----------------------------------

Een 20-tal buren van de Langedam in Sleidinge tekent beroep aan tegen de beslissing van het gemeentebestuur om de weg te verbreden.

Die verbreding zou nodig zijn om veilige fietspaden aan te leggen, maar die nemen ook een deel van de voortuinen in. Om het protest kracht bij te zetten, hangen de bewoners een zwarte vlag buiten.

—-----------------------------

Het nieuwe centrumparkje op de site van de oude Academie in Aalter is klaar en werd feestelijk geopend. De oude Academie in de Stationsstraat in Aalter werd gesloopt. De gemeente koos er bewust voor om daar geen nieuwe appartementen te laten bouwen.

—---------------------------------------

De 32 leerlingen van basisschool De EIK in de Lekestraat in Eeklo, een school voor buitengewoon onderwijs, moeten door bouwwerken tijdelijk elders les volgen. Deze en volgende week kunnen acht leerlingen terecht in het centrum De Waai in Eeklo, waar zij anders buiten de schooluren ook verblijven. Voor de 24 andere leerlingen worden er tijdelijke klaslokalen ingericht in de Triangel in Lovendegem.

—---------------------------------

Maldegem start met een luierbank. Een plek waar je ongebruikte luiers kan doneren, of er halen als je het financieel moeilijk hebt. “Luiers zijn essentieel in de verzorging van baby’s, maar voor veel gezinnen kunnen de kosten een zware last zijn”, zegt schepen Valerie Taeldeman

—--------------------------------------

Eventhall-Me in Maldegem verwacht op donderdag 31 oktober internationaal bezoek, met zangeres Anita Doth die vroeger bij 2 Unlimited zong. Met monsterhits als ‘No Limit’, ‘Jump For Joy’ en ‘Get Ready For This’ scoorden Anita en 2 Unlimited echte wereldhits.

—------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws