Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 6 augustus 2024

gepost 1 month ago, op maandag, 5 augustus 2024 door Crew

In Bassevelde, een deelgemeente van Assenede, is de brandweer afgelopen maandag bijna een hele dag in de weer geweest met het blussen van een brandende loods. Binnen lag er heel wat stro en dat zorgde voor veel rookontwikkeling in de buurt. Op het landbouwbedrijf waren ook heel wat koeien aanwezig, maar zij bleven gelukkig gevrijwaard. Hoe de brand is ontstaan, wordt nog onderzocht.

—-----------------------------------

In Aalter zal cd&v-boegbeeld, Patrick Hoste, niet meer op de kieslijst terug te vinden zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. Na 30 jaar politiek actief te zijn, gaat Hoste met pensioen. Hij heeft er een rijkgevulde politieke carrière opzitten waarvan bijna 13 jaar als waarnemend burgemeester.

—------------------------------------

De gemeente Aalter start op maandag 12 augustus met herstellingswerken aan enkele asfaltwegen en wegdelen. De straten worden in de eerste week gefreesd, waarbij plaatselijk verkeer mogelijk blijft. Op vrijdag 16 augustus start dan de asfaltering. De werken duren tot en met woensdag 28 augustus.

—----------------------------------------

Wijlen kunstenaar Romain Coemelck heeft in zijn geboortestad Eeklo nu ook een eigen borstbeeld. Tien jaar na zijn dood werd het beeld, gemaakt door Jeanine Van Landschoot, feestelijk onthuld in het Weverpark. “De familie is bijzonder trots en blij met dit eerbetoon.

—---------------------------------------------

Assenede is trots op de bronzen Olympische medaille van Lotte Kopecky en wil haar huldigen. Kopecky heeft haar roots in de buurt van Rumst en Niel, maar woont al enkele jaren in Assenede. En daar zijn ze bijzonder trots op haar Olympische prestatie.

—---------------------------------------

Studenten in Maldegem die tweede zit hebben, kunnen de komende weken opnieuw terecht in het Blokpunt in de bibliotheek. De gemeente voorziet er een rustige plek om samen te studeren. Info: www.maldegem.be/blokpunten.

—----------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws