Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 30 juli 2024

gepost 2 months ago, op dinsdag, 30 juli 2024 door Crew

Politieke kopstukken uit het Meetjesland leggen een nieuwe eisenbundel voor beter busvervoer in het Meetjesland op tafel bij de onderhandelaars van de Vlaamse Regering. CD&V Meetjesland luidt de alarmbel, en willen in het Meetjesland maatregelen.

—-------------------------------

De brand die sinds zondag woedt in de Gentse haven, zorgt nu ook voor problemen in het Meetjesland. In de Gentse haven veroorzaakt een smeulende berg houtschilfers bij een afvalverwerkingsbedrijf geur- en rookhinder. De windrichting veranderde en maandagochtend was er ook hinder in onze regio. Wie geurhinder of rookhinder ervaart wordt gevraagd ramen en deuren dicht te houden en de ventilatie uit te zetten.

—---------------------------------

Stad Eeklo wil binnenkort op zondag een mini-markt organiseren op het Plein van Balgerhoeke. Eeklo heeft al een populaire wekelijkse donderdagmarkt, maar wil de ambulante handel nog wat uitbreiden. Op Balgerhoeke Plein komt er een wekelijkse zondagsmarkt, telkens van 8 tot 14 uur.

—----------------------------------

Door een wegverzakking is de Bogaardestraat in Maldegem tijdelijk afgesloten voor doorgaand verkeer. Onder voorbehoud van gunstige werk- en weersomstandigheden zullen de herstellingswerken in de loop van deze week afgerond zijn.

—------------------------------------

Ook deze zomer kan je de Aalterse deelkernen al wandelend en fietsend (her)ontdekken … tijdens de nieuwe zomerzoektocht. Elke tocht start aan één van de acht Aalterse kerken. Stap er zeker eens binnen en laat je verrassen door het aanwezige erfgoed. Meer info via de Aalter-app en op www.aalter.be/visit.

—-------------------------------------------

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en het lokaal bestuur starten op maandag 5 augustus met de bouw van geluidsmuren langs de Knokkebaan (N44) in de richting van Maldegem. De eerste fase, in de rijrichting van de E40, werd voor het bouwverlof al uitgevoerd.

—-------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws