Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 3 september 2024

gepost 2 weeks ago, op dinsdag, 3 september 2024 door Crew

In Maldegem is een man onderschept die in Gent een bestelwagen van Bpost had gestolen terwijl de postbode op ronde was. De politie kon het voertuig snel traceren door een ingebouwde tracker. Er werd een helikopter en een drone ingezet om de bestelwagen te volgen. De man is opgepakt.

—--------------------------------

De kunstacademie aan de stadionstraat in Stekene is verhuisd naar het vroegere klooster aan de Kerkstraat. Dat klooster is gerenoveerd en niet alleen de kunstacademie heeft er onderdak, er is ook plaats voor een exporuimte.

—------------------------

Ook voor Tony Vermeire, de oud-burgemeester van Lievegem, was de start van het nieuwe schooljaar spannend. Tony Vermeire is dit schooljaar gestart als algemeen directeur van het College Ten Doorn in Eeklo. Zijn ervaring als burgemeester zal hij naar eigen zeggen goed kunnen gebruiken om de school te besturen.

—----------------------------------

In Knesselare neemt het gemeentebestuur van Aalter samen met het Agentschap Wegen en Verkeer en de gemeente Beernem maatregelen om het dorp verkeersveiliger te maken. Zo komt er een tonnagebeperking voor vrachtwagens van meer dan 7,5 ton in de Hellestraat en door de ingreep wordt de dorpskern van Knesselare ontlast.

—----------------------------

Na de oude garages in de Boomgaardstraat, is nu ook het leegstaand café op de hoek van de Bellemstraat met Boomgaardstraat gesloopt. Bouwpromotor Alpha gaat op de vrijgekomen hoek een nieuw bouwproject voorzien.

—-------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws