Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 27 augustus 2024

gepost 3 weeks ago, op maandag, 26 augustus 2024 door Crew

De provincie Oost-Vlaanderen heeft van alle Belgische provincies de laagste werkloosheidsgraad. Dat blijkt uit een onderzoek van de UGent. Minder dan 1 op de 50 Oost-Vlamingen tussen 25 en 64 jaar oud hebben geen werk. De gunstige ligging en de talrijke aanwezigheid van onderwijsinstellingen spelen daarbij een cruciale rol.

—---------------------------------

De slimme automaat om administratieve documenten buiten de openingsuren af te halen in Aalter wordt uitgebreid naar de rest van Vlaanderen. Het Agentschap Binnenlands Bestuur zal de technische kennis doorgeven aan gemeenten die dat willen. De beslissing komt er na een positieve evaluatie van Aalter waar het pilootproject sinds een jaar loopt.

—--------------------------------

Ook in Aalter maken ze zich stilaan op voor de start van het schooljaar. Het gemeentebestuur wil vooral dat iedereen op een veilige manier naar school kan. Daarom hebben ze, in samenwerking met de scholen, een aantal vrijwilligers opgeleid tot gemachtigde opzichters. Die moeten ervoor zorgen dat het verkeer veilig verloopt aan de schoolpoort.

—---------------------------

Gewezen schepen en huidig onafhankelijk gemeenteraadslid Johan Francque komt in Sint-Laureins dan toch op met een eigen lijst. Na de verkiezingen geraakte Francque in onmin met N-VA en zetelt hij onafhankelijk. Hij zou stoppen met politiek, maar komt nu toch met een eigen lijst op de proppen.

—-----------------------------

Er wordt deze week twee dagen gewerkt door Fluvius in de Kruipuit in Adegem. De werkdagen duren nog tot vrijdag 30 augustus.Tijdens de werken blijft verkeer vanuit Veldekens in de Kruipuit mogelijk, en geldt er eenrichtingsverkeer.

—---------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws